• Baze de date online:
  • Arheologie
  • Etnografie
  • Monumente
  • Muzee
  • Carte
  • Arte interpretative
  Pagina de pornire Înapoi English

Centrul de vizitare al Parcului Naţional Piatra Craiului

 
Cod deținător7500501
DenumireCentrul de vizitare al Parcului Naţional Piatra Craiului
Subordonare administrativăSocietate comercială / regie autonomă
ImportanțaLocală
JudețBraşov
LocalitateaZĂRNEŞTI
AdresaStr. Topliţa nr. 150
Cod postal505800
Telefon0268.223.165
Fax0268.223.008
Adresa E-MAILoffice@pcrai.ro
AccesCu maşina (cod drum): drum comunal DC 50 A Cu mijloace de transport în comun: cu autobuzul pe ruta Braşov – Zărneşti (TransBus Codreanu) tren Braşov – Zărneşti Centrul de vizitare se află pe Valea Bârsei Mari, la 1,5 km distanţă de Zărneşti, în partea dreaptă pe sensul de mers către Plaiul Foii.
Programmarţi-joi, sâmbătă 10:00 - 16:00, vineri, duminică 10:00 - 14:00 (10:00 - 12:00 iarna); luni: închis
DirectorMircea Vergheleţ
DescriereCentrul de vizitare a fost inaugurat pe 16.04.2016 şi se află în subordinea RNP-Romsilva – Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului R.A. Spaţiul interior al Centrului de Vizitare este realizat ca un traseu în circuit, care odată parcurs oferă informaţii cu privire la flora, fauna, geologia, zona de creastă şi grohotiş, peşterile, comunităţile locale şi traseele turistice din Parcul Naţional Piatra Craiului. Spaţiul expoziţional este realizat în aşa fel încât să determine experienţe inedite şi emoţionale vizitatorilor. Datorită modului interactiv de transmitere a informaţiei de tip text şi imagine, prin monitoare cu tehnologie LED şi Kinect, lumini şi sunete, turiştii pot afla şi învăţa despre elementele specifice Parcului Naţional Piatra Craiului. Monitoarele oferă informaţii pe tematici diverse, care sunt prezentate sub forma unor filme scurte, colecţie de poze şi puzzle-uri. De asemenea, în incinta Centrului de Vizitare se poate vizualiza o stână tradiţională, o peşteră cu formaţiuni geologice caracteristice şi o machetă 3D a Parcului Naţional pe care se pot proiecta hărţi pe diferite teme (trasee turistice, tipuri de sol, habitate, tipuri de proprietate, zonarea interioară a parcului naţional etc.) Traseul din Centrul de Vizitare poate fi parcurs şi descoperit atât de persoanele cu dizabilităţi cât şi de nevăzători. Cei din urmă pot afla informaţii, pe lângă experienţele datorate sunetelor, de pe panourile scrise în limbaj Braille.
Profil generalŞtiinţele naturii
Profil principalŞtiinţele Naturii
Adresa WEBhttp://www.pcrai.ro
Medii socialehttps://www.facebook.com/apnpc
PublicațiiGhid tematic al traseelor de vizitare şi Ghidul speciilor şi habitatelor de interes comunitar şi naţional, editate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii Parcului Naţional Piatra Craiului prin conştientizare, informare, vizitare şi monitorizare”
Persoana contactAndrea Kurta
FuncțieRanger
Anul înființării2016
Afişare pe hartăAfișează pe hartă
Copyright Institutul National al Patrimoniului (cIMeC) București - 1999-2021          Data ultimei actualizări: 04.08.2021          Contact: muzee@cimec.ro
Responsabil: Marius Streinu Marius.Streinu@cimec.ro și Vasile Andrei vasile@cimec.ro@cimec.ro
voluntar: Irina Oberländer-Târnoveanu irina@cimec.ro