• Baze de date online:
  • Arheologie
  • Etnografie
  • Monumente
  • Muzee
  • Carte
  • Arte interpretative
  Pagina de pornire Înapoi English

Muzeul Cinegetic Charlottenburg

 
Cod deținător90156071
DenumireMuzeul Cinegetic Charlottenburg
Subordonare administrativăRegia Naţională a Pădurilor - ROMSILVA
ImportanțaLocală
JudețTimiş
LocalitateaCHARLOTTENBURG
ComunaBOGDA
Telefon0256219162 (fix); 0744885334 (mobil)
Fax0256493178
Adresa E-MAILtimisoara@timisoara.rosilva.ro
AccesCu maşina (cod drum): DRUMUL JUDEŢEAN TIMIŞOARA-LIPOVA 691A. De la Maşloc se face dreapta spre Remetea Mică pe un traseu pitoresc printre dealuri înverzite Cu mijloace de transport în comun (autobuz din Timişoara-autogara fosta Elba cu firma J&R CAR ARAD) Cu trenul (Gara este la aproximativ 2 km de sat, la halta Şarlota) Repere de acces : În faţa muzeului există un panou cu numele muzeului. Muzeul este situat în spatele bisericii, vis-à-vis de grădiniţă. Căi de acces pentru vizitatori: 2 porţi ce permit accesul în curtea muzeului şi intrare pentru autoturisme, autocare, cu parcare interioară. Alte obiective culturale apropiate: Cetatea Turcească (sat Alioş la 1 km SE de deal), Biserica Romano-Catolică din Charlottenburg, Casele svăbeşti şi domeniul de vânătoare, ”Parcul de vânătoare-Şarlota”, pescuit în bălţile de la Pişchia, Ianova, turism ecvestru prin împrejurimi.
Programmiercuri-duminică 10.00-18.00
DirectorIng. Oprea Ioan
DescriereMuzeul a fost înfinţat în 2014,când a fost renovat şi amenajat conform noii destinaţii. Cuprinde colecţii premiate la expoziţii naţionale (trofee de cerb lopătar, cerb comun, colţi de mistreţ), fotografii, trofee de vânătoare, păsări şi animale naturalizate, blănuri şi trofee de muflon, căprior. Clădirea, astăzi monument istoric,construită în 1890 de către Contele Siegfrid von Wimpffen, şi-a păstrat de-a lungul timpului destinaţia iniţială de casă de vânătoare. Muzeul este sursă de informare pentru publicul larg referitor la vânatul şi vânătoarea din Banat. Există la subsol un centru de educaţie ecologică intitulat ,,DESCOPERĂ PĂDUREA”, cu 3 săli spaţioase de primire pentru preşcolari, şcolari, liceeni, studenţi, dotat cu aparatura necesară activităţilor şi programelor desfăşurate aici. Activităţile continuă în curtea muzeului şi în livadă spre ochiul de apă din apropiere cu observaţii pe teren, jocuri inedite instructiv-educative (ex:planşe realizate împreună cu copii cu elemente din natură-tehnica colajului), ecojocuri de grup, lectură povestiri cu animale, povestiri vânătoreşti, desen, etc. În curte se află un foişor cu bănci unde vizitatorii se pot relaxa şi pot contempla frumuseţea pădurii din apropiere.
Clădire monument istoric Clădire monument istoric TM-II-S-A-06198
Profil generalŞtiinţele naturii
Profil principalŞtiinţele Naturii, Cinegetică
Adresa WEBhttp://timisoara.rosilva.ro/files/content/timis/Catalog_Muzeu_Parc_Sarlota.pdf
Persoana contactMuntean Emanuel
FuncțieŞef ocol Timişoara
Anul înființării2014
Afişare pe hartăAfișează pe hartă
Copyright Institutul National al Patrimoniului (cIMeC) București - 1999-2021          Data ultimei actualizări: 13.07.2021          Contact: muzee@cimec.ro
Responsabil: Marius Streinu Marius.Streinu@cimec.ro și Vasile Andrei vasile@cimec.ro@cimec.ro
voluntar: Irina Oberländer-Târnoveanu irina@cimec.ro